Uudised

15:07 08.05.2020

EAS avab väikettevõtete ja turismisektori kahjude osalise hüvitamise meetmetest taotlemise 11.05 kell 9.00

Taotlusi saab esitada EASile e-teeninduse kaudu alates 11.05 kell 9.00.

Kui taotleval ettevõttel pole veel kliendikontot EAS e-teenuse keskkonnas, siis soovitus teha see ära juba täna SIIN

Turismisektori toetamise 25 miljoni euroga ning mikro- ja väikeettevõtjate toetamise 10 miljoni euroga, sealhulgas toetuste määrused ja tingimused, otsustas valitsus.

  1. Väikeettevõtja kahjude osalise hüvitamise toetuse eesmärk on ühekordse tagastamatu abi andmine COVID-19 puhangust tulenenud kriisikahjude osaliseks hüvitamiseks, mis aitaks mikro- ja väikeettevõtjatel tagada oma jätkusuutlikkus toodete ja teenuste pakkumisel ka pärast COVID-19 pandeemia lõppemist. Toetuse suurus on 3000 ja 5000 eurot ettevõtja kohta sõltuvalt ettevõtte käibe suurusest ning käibekaotusest kriisiajal võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. 
  2. Turismisektorile suunatud COVID-19 kahjude osalise hüvitamise toetus on ühekordne tagastamatu abi turismiettevõtjatele (majutus-, toitlustus– ja reisiettevõtjatele ning turismiatraktsioonidele) ning turismiteenuste pakkujatele eesmärgiga toetada raskustesse sattunud turismisektori ettevõtjaid kriisiga toimetulekuks, kriisi üleelamiseks ning kriisist kiiremaks väljumiseks niipea kui nõudlus hakkab taastuma. Toetuse suurus ettevõtja kohta jääb vahemikku 2000-60 000 eurot sõltuvalt ettevõtte tegevusvaldkonnast, suurusest, käibekaotusest ja riigile tasutud tööjõumaksudest. Eesmärk on toetada raskustesse sattunud turismisektori ettevõtjaid kriisiga toimetulekuks, kriisi üleelamiseks ning kriisist kiiremaks väljumiseks niipea kui nõudlus hakkab taastuma. 

Tutvuge e-teeninduse kasutusjuhendiga või võtke ühendust: info@eas.ee  ja telefon 6 279 700 (küsimused toetuste kohta) või aken@eas.ee (küsimused e-teeninduse kohta). Samuti juhime tähelepanu, et e-teenindusse sisselogimine ID-kaardi või mobiil-IDga võib rohkearvulise taotlemise tõttu võtta tavapärasest enam aega.