Uudised

09:13 01.04.2021

Kohalikud kogukonnad saavad aprilli lõpuni toetust taotleda

1. aprillist avaneb kohaliku omaalgatuse programmi kevadvoor, kust kogukondadesse panustavad mittetulundusühingud ja sihtasutused saavad taas oma tegevuseks toetust küsida. Maksimaalne toetussumma on kuni 4000 eurot ühe projekti kohta, taotlemise tähtaeg on 30. aprill.

Esmakordselt toimub sel aastal elektrooniline taotlemine e-toetuste süsteemis, samuti programmi uut määrust ja taotlemise korda tutvustav infopäev saab toimuma elektrooniliselt Zoom keskkonnas reedel, 16.04.2020 kell 14.00.

Info programmist ja näidisdokumendid Valgamaa ühendustele on leitavad aadressil https://valgamaa.ee/uldinfo/programmid/kohaliku-omaalgatuse-programm

Infopäeval osalemiseks palume end registreerida hiljemalt 14. aprilliks aadressil https://forms.gle/nAPvGQK8MuQuAc9m8 

Kohaliku omaalgatuse programmiga soovitakse kaasa aidata tugevate ja omaalgatusel põhinevate kogukondade tekkimisele ning püsimisele. Toetust saab taotleda kahest meetmest.
Kogukonna arengu meetmega panustatakse kogukonnaliikmete teadmiste ja oskuste kasvu, kogukonna identiteedi tugevnemisse ja tõhusama koostöö tekkesse ning maksimaalne toetussumma on 2500 eurot.
Investeeringute ja kogukonnateenuste arendamise meetmega panustatakse kogukonnale vajalike ja kogukonnaliikmete ühistegevust soodustavate avalikus kasutuses olevate objektide rajamisse ja arendamisse ning kogukonnaliikmetele vajalike teenuste pakkumisse, maksimaalne toetus on 4000 eurot.

Toetust saavad taotleda avalikes huvides oma piirkonna heaks tegutsevad mittetulundusühingud ja sihtasutused, kus ei osale liikmena omavalitsus ega riik ja mille liikmetest äriühingud ei moodusta rohkem kui poole. Maksimaalne toetussumma esitatud projekti kohta on olenevalt tegevusest kuni 4000 eurot ning omafinantseering peab olema 10% projekti kogumaksumusest. Taotlemine toimub elektrooniliselt e-toetuse süsteemis, kuhu saab taotlusi esitada kuni 30. aprillini kell 16.30.

 

Kultuuripärand