Uudised

12:03 23.11.2019

Valgamaa pakub avastamisrõõmu Helsingi Mardilaadal

Helsingi Kaablitehases toimub 23.-24. novembril Eesti kultuuri festival Martin markkinat ehk Mardilaat. Festivali peakülaline on Lõuna-Eesti ja Põhja-Läti vahel laiuv Valgamaa ja Valga-Valka kaksiklinn.

„Mardilaadal maakonna esindamise eesmärgiks on soomlaste kutsumine talveks lõunamaale, külastamaks Lõuna-Eestis asuvat Valgamaad. Valgamaal kohtuvad mulgi, Tartu ja Vana-Võrumaa kultuurid, lisaks on Läti vaid sammukese kaugusel. Siin on huvitav nii talvel kui suvel ja valgamaalased võtavad külalisi alati hea meelega vastu,“ ütles Valgamaa Arenguagentuuri juhataja Anneli Kattai.

Valgamaa esindus Mardilaadal koosneb üheteistkümnest laadaboksist, kus on esindatud mitmekümne Valgamaal tegutseva ettevõtte toodang, lastele viikase läbi käsitöö õpitubasid ja laadalaval teeb muusikat  Anu ja Tõnis  Taul, ettekannetega esinevad Valgam Muuseumi direktor Neeme Punder, Valla vallaarhitekt Jiri Tintera ja oma uut raamatut tutvustab Indrek Hargla.

Helsingis tegutsev Tuglase Selts kirjeldab 37. korda toimuvat mardilaata kui eesti kultuuri, käsitöö ja toidu oaasi, kui Soome suurim Eestit tutvustav sündmus Martin Markkinat ehk mardilaat toob tükikese Eestit üheks novembri nädalavahetuseks Helsingisse.

Mardilaadal pakuvad oma tooteid nii suured ja tuntud kui väiksed ja uued käsitöö- ja toidumüüjad üle Eesti.

Disainirõdul tutvustavad oma loomingut Eesti disainerid, kelle jaoks on olulised nii kestlik tootmine kui oskus siduda esivanemate teadmisi, oskusi ja visuaalset pärandit tänapäeva tehnoloogia ja vormikeelega.

Laada turismialalt saab nõuandeid, ideid ja soodsaid pakkumisi reisimiseks kõikjal Eestis.

Kinokambris saab vaadata eesti filme ja lastele jätkub lastesaalis tegemist hommikust õhtuni.

Mardilaada programm on tasuta ja see sobib kogu perele.

Mardilaata korraldab Tuglase Selts, Valgamaa poolelt SA Valgamaa Arenguagentuur,  lisainfo: https://www.martinmarkkinat.fi

Valgamaa osalemist Mardilaadal toetab Eesti Regionaalarengu fondi programm „ Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine“.

Kultuuripärand