Uudised

15:24 24.01.2019

Lõunaeestlased alustavad messimaratoniga

Lõuna-Eesti maakondade turismiarendajad alustasid messimaratoniga. Ühiselt minnakse lõunanaabrite Leedu ja Läti messidele eesmärgiga tutvustada  Lõuna-Eesti regiooni kui tervikut atraktiivse turismisihtkohana, kasvatada välisturistide arvu ning edendada turismiasjaliste koostööd ja tugevdada ühisturundust.

„Jätkame kogu Lõuna-Eesti turismiregiooni turundamist ühisel messialal täiesti uue väljapanekuga, mille loomisel oleme ära kasutanud National Geographicu kollased aknad ning Eesti brändi, et oleks kaugelt arusaadav, et tegemist on Eesti väljapanekuga,“ ütles Valgamaa turismiarendusjuht Signe Hunt. Uus messipinna kontseptsioon on nutikate lahendustega ning silmatorkav, et külastajates juba kaugelt huvi tekitada.

 „Esmakordselt on välja töötatud silmapaistev ühiskontseptsioon, mis näitab lõunaeestlaste ühistunnet ja head koostöö tahet. Usun, et Lõuna-Eestit märgatakse nii naaberriikides kui Eestis ning oodata on külastajanumbrite märgatavat suurenemist,“ kommenteeris uute lahenduste välja töötamise vajadust Peipsimaa Turismi juht Kadi Ploom.

Turismimessidel osalevad Valgamaa, Peipsimaa, Tartumaa, Jõgevamaa, Põlvamaa, Setomaa, Võrumaa ja Mulgimaa esindajad. Messilt saab soetada parima hinnaga puhkusepakette, degusteerida piirkondadele omast toitu ning tutvuda eriliste Lõuna-Eesti paikadega.

Leedu turismi-, spordi- ja vabaaja mess Adventur toimub 25.-27. jaanuarini Vilniuses.  Rahvusvaheline turismimess Balttour toimub 1.-3. Veebruarini Riias. Turismimess Tourest toimub 8. – 10. Veebruarini Tallinnas.

Varasemalt koordineeris Lõuna-Eesti piirkondade koostööd SA Lõuna-Eesti Turism,  mis oli maavalitsuste loodud regionaalne turismi katusorganisatsioon. Eelmisel aastal lõpetas sihtasutus  haldusreformi järgselt tegevuse ning  ühendati  SA Valgamaa Arenguagentuuriga.

Fotol Peipsimaa maitsed 2018.a. messil Balttour
Foto autor Ülle Jukk

Lisainfo:

Signe Hunt
signe.hunt@valgamaa.ee
+372 5598 3028

Kadi Ploom
ploom.kadi@gmail.com
+372 5696 4686