Uudised

18:32 28.11.2018

Valgamaa parimad MTÜ-d said tunnustuse

Täna toimus Valga Muuseumi galeriis Valgamaa MTÜ-de aastaseminar Märka Tegusaid Ühendusi, mille raames tunnustati maakonna tublimaid MTÜ-sid.

Konkursile Valgamaa MTÜ ja Väärt kodupaik 2018 laekus 10 kandidaati, suurema tunnustuse pälvisid neist neli: Hargla küla kui vunki täis küla, Puka Kogukond aasta (uus)tulnukana, Valgamaa Puuetega Inimeste Koda, mille liikmed on atsakad läbi aastate ja  väärt kodupaigana tunnustati ning esitatakse Eesti Aasta küla nominendiks Vidrike kogukond. Eelmainitud ühingutest valmisid ka tutvustavad videoklipid, mis aitavad ühingul oma tegevusi tutvustada ja mis laetakse avalikuks jälgimiseks Youtube keskkonda.

Valminud videoklippe saab jälgida siit:
 

 

https://www.youtube.com/watch?v=4Rs51N8vzvI&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=gLtSjbQdLrY&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=kIZ9qq6dMQg&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=6HPW9oWKyF4&feature=youtu.be

 

 

Teised konkursile esitatud kandidaadid olid Kuigatsi küla,  Taagepera Külaselts, Valga Arvutikeskus, MTÜ Joy, Karula Vabatahtlik Tuletõrjeselts ja MTÜ Sooru Arendus.

 

MTÜ seminar ja tunnustussündmus Märka Tegusaid Ühendusi toimus seitsmendat aastat, selle aja jooksul on tunnustamiseks esitatud  92 ühingut ning tunnustatud 36 ühingu tegemised.

 

Tunnustamisele eelnes seminar, mille raames rääkis jutuvestja Piret Päär, millised on täiskasvanute muinasjutud ning miks on lugude kuulamine ja rääkimine oluline läbi terve elu. Seminaril aitas meeleolu luua rahvamuusik Kulno Malva. 

 

Seminari Märka Tegusaid Ühendusi korraldas Valgamaa Arenguagentuur koostöös Valgamaa Kodukandi Ühendusega, sündmust rahastas Kodanikuühiskonna Sihtkapital. Seminar toimus üle-Eestilise Ühisnädala raames. 

 

Ühisnädal on kodanikualgatusi tutvustav nädal, mida korraldavad maakondlikud arenduskeskused koostöös arvukate partneritega alates 2012. aastast. Sellel aastal kuulub Ühisnädal EV100 juubeliprogrammi ja toimub kõigis 15 maakonnas. Ühisnädala üle-eestilised sündmused toimuvad vahemikus 26. november kuni 2. detsember.