Uudised

10:39 15.09.2017

VALGAMAA ETTEVÕTLUSPÄEV KUTSUB ETTEVÕTJAID TAAS (RE)STARDIJOONELE!

2.-8. oktoobrini toimub üle-eestiline ettevõtlusnädal, mille üheks peasündmuseks Valgamaal on 2. oktoobril Otepää Kultuurikeskuses peetav ettevõtluspäev. Sel aastal on fookus rohkem juba tegutsevatel ettevõtetel ja räägitakse, kuidas muutuva ühiskonnaga kaasas käia.

 

Muutuste mõjust ettevõtte arengule tuleb rääkima strateegilises juhtimises doktorikraadi omav edukas juhtimiskonsultant ja koolitaja Marko Rillo (www.rillo.ee). Kagu-Eesti ettevõtlusvaldkonna nõustaja, ettevõtja Kuldar Leis, kes viimasel ajal on meedias silma jäänud Tartus avatud Tagurpidi maja osanikuna arutleb kaasaegse töötajate värbamise teemal.

Järje võtab üle erinevates ettevõtetes brändi-, tootearendus- ja ekspordijuhina töötanud Leila Haugas (Butterfly Design OÜ), kes oma eksportimise oskusteavet müüb teenusena ka kaugetesse maadesse nagu nt Jaapan ja Taiwan. Leila jagab mõned vihjed ja tutvustab tööriistu, mille abil turgu püüda. Lisaks selgitab ta müügikanalite erinevusi ning seletab lahti ekspordi valdkonnas olulised terminid ja nende tähendused erinevates riikides. Leila on abiks olnud ka mitmetele väikeettevõtetele. Näiteks aitas ta Saksamaa turule jõuda Wiera küünlakoja perenaisel Merilin Alvel –  kes räägib värsketest ekspordi esimestest sammudest ja osalemisest välismessil Saksamaal.

Neuroturundus ehk arusaam sellest, mis paneb inimesi teie teenuseid või tooteid eelistama ja ostma ning kuidas seda teadmist tootearenduses ja turunduskommunikatsioonis reaalselt ära kasutada, sellest räägib lähemalt Tartu Ülikooli turunduse õppteooli juhataja Andres Kuusik. Lisaks omab Andres Kuusik 18 aastast praktilist kogemust turunduse valdkonnas.

Viimase ettekandega jagavad Allan Oras ja Martti Sala (Disaintekstiil OÜ) oma kogemust, kuidas tippsportlasest ettevõtjaks „ümber kehastuda". 

Ettevõtluspäeval osalemine on tasuta. Registreerimine on avatud 27. septembrini (k.a.) SIIN

Ettevõtlusnädala pikaajalisem eesmärk on arendada inimestes ettevõtlikku eluhoiakut ja soosivat suhtumist ettevõtlusesse ning innustada kasvupotentsiaaliga ettevõtjaid astuma järgmisi samme.

Ettevõtluspäeva rahastab Euroopa Liit Euroopa Regionaalarengu Fond.

Lisainfo:

Ülle Vilo, ettevõtluskonsultant, tel 510 3254, ylle.vilo@valgamaa.ee
Chaty Uibopuu, ettevõtluskonsultant, tel 5686 0336, chaty.uibopuu@valgamaa.ee

Kultuuripärand